Blog Artikelen

Kies een categorie of bekijk alle artikelen

Kies een categorie:
Lean Canvas
Lean Startup

Lean Canvas

De fundering van het Lean Canvas Een aantal gebeurtenissen hebben geleid tot het Lean Canvas zo als wij dit nu kennen. Zo was er het

Lees Meer »
Marktvalidatie.nl
Marktvalidatie

Uitleg Marktvalidatie

Uitleg Marktvalidatie Marktvalidatie is eigenlijk zorgen dat jij weet dat datgene wat jij op de markt gaat zetten ook echt gaat verkopen. Want laten we

Lees Meer »
Wat is een doelgroep analyse?
Doelgroep analyseren

Wat is een doelgroep analyse?

Voor elke ondernemer is het belangrijk om te weten wie zijn doelgroep is. Hier kan je als ondernemer achterkomen door een doelgroep analyse, maar wat is een doelgroep analyse?

Lees Meer »
innovatief idee
Innovatie

Innovatief Idee

Innovatie, vind jij dat ook een soort toverwoord? Dat als mensen zeggen je hebt een innovatief idee, dat je bijna denkt dat het met ruimtevaart te maken moet hebben of hele ingewikkelde dingen

Lees Meer »
Doelgroep Analyse methode
Doelgroep analyseren

Doelgroep analyse methode

Een doelgroep analyse is een van de belangrijkste tools voor jouw onderneming. Je kunt het inzetten tijdens de ontwikkeling van je (nieuwe) product, maar ook bij de lancering, marketing en besluitvorming binnen je bedrijf.

Lees Meer »
Een gat in de markt
Gat in de markt

Een gat in de markt

Misschien wel het meest romantische beeld dat er bestaat over ondernemen, “zomaar” iets bedenken wat een gat in de markt blijkt te zijn. Gelukkig is

Lees Meer »
Doelgroep analyseren
Doelgroep analyseren

Doelgroep Analyseren

Door je doelgroep te analyseren kan je meer te weten komen over jouw (potentiële) klanten. Een doelgroep analyse kun je voor verschillende activiteiten gebruiken.

Lees Meer »
product idee uitwerken
Product idee

Product idee uitwerken

Als je idee gevalideerd is kun je beginnen met de uitwerking van je product idee. De uitwerking begint met een MVP (minimum viable product), dit is eigenlijk je eerste prototype.

Lees Meer »
Goed idee nieuw product illustratie
Nieuw product

Goed Idee Nieuw Product

Dit is een lastige vraag omdat er geen eenduidig antwoord is. Het allerbelangrijkste is dat een idee goed gevalideerd is. Als dit niet het geval is kan je het idee ook niet beoordelen.

Lees Meer »
productidee illustratie
Product idee

Productidee

Hoe vind je nou dat geweldige productidee? Op internet kun je allerlei lijstjes vinden met nieuwe productideeën, hierdoor lijkt het eigenlijk wel makkelijk, je plukt een idee van het internet en je kunt aan de slag. Niet is natuurlijk minder waar, maar hoe dan wel?

Lees Meer »
Minimum Viable Product - Build Measure Learn
Marktvalidatie

Wat Betekent MVP?

MVP staat voor Minimum Viable Product, je minimaal werkbare product. Dit is eigenlijk het eerste prototype dat zover is ontwikkeld dat andere het kunnen gebruiken.

Lees Meer »