Waarom is innovatie belangrijk?

Waarom is innovatie belangrijk?

Innoveren is een hot-topic, zeker op het gebied van technologie is er de afgelopen jaren flink geïnnoveerd. Het lijkt dan ook of je als ondernemer niet meer zonder kan, maar waarom is innovatie belangrijk?

Onderzoek wijst uit dat innovatieve ondernemingen gemiddeld twee keer winstgevender zijn dan andere bedrijven.

Bron: MKBservicedesk

Is winst dan de enige reden voor innovatie of zijn er meer redenen? Wij hebben de belangrijkste redenen om te innoveren voor je op een rijtje gezet!

De concurrentie voorblijven

Innovatie hoeft niet altijd te betekenen dat je een nieuw product gaat ontwikkelen, je hoeft niet bij 0 te beginnen om te innoveren. Zeker als je al een goeie marktpositie hebt gerealiseerd kun je soms beter voortbouwen op een bestaand product. Zo kun je de concurrentie voor blijven. Kijk maar eens naar Samsung en Apple, het is niet voor niets dat er zo vaak een nieuwe versie uitkomt. Elke keer hebben ze weer een nieuwe feature toegevoegd. Is er weinig verbeterd? Dan zijn de consumenten daar niet over te spreken, ze moeten door blijven ontwikkelen.

Onderscheidend vermogen

Er zijn een aantal gebieden waar je op kan concurreren, zo kan je concurreren op prijs, kwaliteit, service, verzending enz. Op deze verschillende manieren probeer je jezelf te onderscheiden van de concurrent. Ook wel je onderscheidend vermogen. De twee meest tastbare factoren zijn voor de consument prijs en onderscheidend vermogen van je product. Deze factoren zijn het meest zichtbaar, de consument betaald meer of minder en ontvangt een “beter” of “slechter” product. Zeker in deze tijd waar je via internet steeds gemakkelijker van vergelijken.

Begin met marktvalidatie en verhoog je kans op slagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *