Innovatief Idee

Innovatie, vind jij dat ook een soort toverwoord? Dat als mensen zeggen je hebt een innovatief idee, dat je bijna denkt dat het met ruimtevaart te maken moet hebben of hele ingewikkelde dingen. Maar, dat is helemaal niet waar, innovatie gaat namelijk maar over een paar hele simpele dingen.

Innovatie is:

Innovatie gaat over het verbeteren van wat er bestaat en dan op zo’n manier dat het de verwachtingen overtreft.

Ook gaat Innovatie over het combineren van ervaringen uit verschillende branches op weg naar iets nieuws. Want heel vaak kun je leren van andere branches wat er in jouw branche ontbreekt of misschien wel wat mensen aanzet om in jouw branche meer te doen.

Daarnaast kan Innovatie ook zijn, gewoon het luisteren, luisteren naar de mensen, wat ze op proberen op te lossen en hoe ze dit willen doen. Vooral waar het fout gaat, waar doet het zeer? Waar zit de moeite? Als je dit kunt achterhalen dan kun je door anders te kijken naar het probleem een hele innovatieve oplossing in de markt zetten.

Dus, als jij aan de gang wil gaan met een innovatief idee in jouw markt ga dan vooral rondkijken, daar heb je heel veel aan. Als je op een gegeven moment bezig bent en je denkt dit zou wel eens het idee kunnen zijn, hou het dan niet vast! Ga praten met je doelgroep, met de mensen die het echt moeten gaan gebruiken en de mensen die er echt het verschil mee willen maken.

Haal op wat zij ervan vinden en waarom, hoe zij het nu oplossen en pas dat toe.

Weet je waar je nu mee bezig bent? Met het valideren van je markt, met het weten of dat er voor jouw idee daadwerkelijk een markt is. Iets waar jij een boterham aan kan verdienen, iets waar je enthousiast van wordt, iets waarmee je impact gaat hebben.

Want uiteindelijk draait het daar om bij marktvalidatie.nl, zonder markt geen business. Met een goed innovatief idee vind jij jouw markt, succes!

Begin met marktvalidatie en verhoog je kans op slagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *