Lean Startup en Lean Canvas Uitleg

Meer videos bekijken? Klik hier!

Als je begint met een nieuw bedrijf dan hoor je steeds meer mensen praten over Lean Startup en het Lean Canvas. Maar, waar staat dat hele Lean nou voor? Lean betekend eigenlijk maar één ding, je doet niets te veel. Je investeert niet te veel in geld, tijd of andere dingen. Je zorgt ervoor dat je dat doet wat nodig is om jouw bedrijf verder te helpen. Natuurlijk kun je daar het Lean Canvas voor gebruiken. Dit canvas richt zich echt op de essentiële onderdelen van jouw bedrijf:

Wat is het probleem oplost en voor welke doelgroep doe je dit?

Daarnaast heb je nog een aantal velden die je in kunt invullen zodat je daar je bedrijf omheen inricht. Dan is het uiteindelijk een compleet document waar jij op kunt sturen. Op basis van de input die je krijgt van je markt kun je direct blijven aanpassen en bijsturen. Want met dat je leert kun je verder. Je leert nooit te veel, je zoekt altijd exact naar die dingen die jij nodig hebt om jouw product of dienst te verbeteren. Dat is essentieel bij het Lean Canvas. Niet te veel, maar precies genoeg om te sturen, door te pakken en jouw idee een succes te maken op de markt.

Want uiteindelijk is dat waar het bij Marktvalidatie.nl allemaal om draait, zonder markt geen business!

Begin met marktvalidatie en verhoog je kans op slagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *