Goed Idee Nieuw Product

Goed idee nieuw product illustratie

Een vraag die wij vaak te horen krijgen is:

Wat is een goed idee voor een nieuw product?

Dit is een lastige vraag omdat er geen eenduidig antwoord is. Het allerbelangrijkste is dat een idee goed gevalideerd is. Als dit niet het geval is kan je het idee ook niet beoordelen. De consument maakt het namelijk niet uit wat wij, jij, je familie of je vrienden van je idee vinden. De consument heeft iets nodig of niet.

Bij de beoordeling van een idee voor een nieuw product kijk je dus naar de validatie. Vervolgens kun je wel beoordelen of een product goed of onvoldoende is gevalideerd. Dus, een idee kan je eigenlijk niet beoordelen, alleen de validatie van het idee. Dit is ook hoe investeerders naar jouw idee kijken.

Een investeerder kan het persoonlijk een goed idee vinden, maar als jij niet kan aantonen dat er vraag is en dat er meer mensen jouw nieuwe product willen hebben dan zal hij minder snel investeren.

Hoe doe je dat dan, een goede validatie?

Wij hebben meerdere blogs geschreven over het valideren van je idee, deze kun je hier vinden:

In het kort; praat met mensen (geen familie of vrienden) over jouw idee, ga opzoek naar de problemen die consumenten ervaren en leer van wat de mensen zeggen. Houd altijd bij met hoeveel mensen je spreekt en hoeveel mensen aangeven dat ze ge├»nteresseerd zijn in jouw idee of oplossing. Dit zijn erg belangrijke getallen, een van de sterkste uitspraken is: “Ik heb 250 consumenten gesproken en 75% heeft aangegeven mijn product te willen kopen, 30% heeft zelfs al het geld overgemaakt”. De getallen zijn natuurlijk verschillend, maar als je dit soort uitspraken kunt doen kun je echt indruk maken op een investeerder en heb je waarschijnlijk “een goed idee voor een nieuw product!”

Begin met marktvalidatie en verhoog je kans op slagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *