Nieuw Product Op De Markt Brengen

Nieuw Product op de markt brengen

Als je jouw nieuwe product helemaal hebt ontwikkeld dan komt een van de belangrijkste stappen, een nieuw product op de markt brengen. Voordat je jouw product zomaar online zet of in de winkel neerlegt is het belangrijk dat je inzicht hebt in je doelgroep. Bijvoorbeeld door een doelgroep analyse.

Deze doelgroep analyse helpt je om meer inzicht te krijgen in je potentiële klanten. Deze inzichten kun je gebruiken om je marketingstrategie in te richten. Je kunt advertenties maken waarin je het taalgebruik aanpast op je doelgroep ook kun je deze advertenties uitrollen op de plekken waar jouw doelgroep is. Verder hebben we nog wat tips voor je om jouw lancering tot een groot succes te maken:

4 tips om jouw lancering te verbeteren!

Tip 1: Een goeie lancering begint met een doel, zonder doel ben je namelijk in het wildeweg bezig. Wat probeer je met de lancering te bereiken en wat moet er na de lancering gebeuren? Probeer je doelen specifiek te verwoorden, niet: veel verkopen, maar 10 eerste stuks verkopen binnen 24 uur. Doordat je een doel specifiek verwoord kun je jezelf objectief controleren.

Tip 2: Deel je ontwikkeling, stel je wil je product over 2 maanden op de markt brengen, begin met het delen van foto en videomateriaal over de ontwikkeling. Wat heb je gedaan om dit product te maken, hoe heb je het getest en waarom weet je zeker dat het aan alle kwaliteitseisen voldoet? Dit is content waarmee je interesse en soms zelf behoefte kan creëren zonder dat jouw nieuwe product af is.

Tip 3: Prik een datum en tijd voor je lancering, communiceer dit moment en bouw op naar de lancering. De opbouw is extreem belangrijk, potentiële klanten moeten weten wanneer de lancering plaatsvindt.

Tip 4: Na je lancering begint het eigenlijk pas. Vraag je eerste klanten/ gebruikers om feedback. Gebruik deze feedback om je nieuwe product te verbeteren.

Begin met marktvalidatie en verhoog je kans op slagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *