Nieuw Product Ontwikkelen

nieuw product ontwikkelen

Zoals je in onze blog Nieuw Product hebt kunnen lezen zijn er een aantal stappen tussen het bedenken en lanceren van je nieuwe product. Eén van die stappen is het ontwikkelen van je product. In deze blog helpen we je verder!

Voordat we beginnen is het belangrijk dat je idee gevalideerd is en niet meer berust op aannames. In onze blog over een Nieuw Product Bedenken lees je hier alles over.

Technische haalbaarheid

Oké, je het een probleem gevonden en je oplossing is gevalideerd. Nu is het belangrijk dat je gaat nadenken over de technische haalbaarheid. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe app ontwikkelen kijk dan naar de complexiteit en als je zelf geen app kunt maken wat de eventuele kosten zijn. Door hier al op voorhand mee bezig te zijn voorkom je dat je een onhaalbaar ontwikkel proces ingaat.

Prototype

Als je oplossing haalbaar is kun je beginnen met een prototype, ook wel Minimum Viable Product (MVP). Dit is simpelweg een voorbeeld van hoe jij de oplossing voor je ziet na alle gesprekken die je hebt gevoerd met consumenten. Voor fysieke producten kun je bijvoorbeeld een 3D-print laten maken en voor Apps of online oplossingen volstaat in het begin een uitgetekende variant waarmee je de werking kan demonstreren.

Feedback verzamelen

Met je MVP ga je vervolgens op pad, vraag je potentiële doelgroep om feedback. Laat je 3D-print zien, voelen en gebruiken of demonstreer de werking van je app. Probeer te luisteren naar de feedback. Verdedig je product niet, maar laat mensen zeggen wat ze vinden. Met deze feedback ga je vervolgens terug naar de tekentafel. Pas je MVP aan en probeer iets verder door te ontwikkelen.

Testen, testen en nog meer testen

Met je nieuwe MVP v2. ga je weer op pad om feedback te verzamelen. Pas de feedback toe en blijf dit proces herhalen tot je weinig nieuwe feedback meer te horen krijgt.

V1. Release

Na al het testen, feedback verzamelen en toepassen ben je klaar om versie 1 uit te brengen. Dit doe je om opnieuw feedback te verzamelen, maar nu onder een grotere groep. Bij een fysiek product maak je bijvoorbeeld een versie die dicht in de buurt komt van het eindproduct. Je vraagt mensen of ze dit product willen gebruiken in ruil voor feedback. Bij een app of online oplossing kun je de online versie afgeschermd delen en op die manier feedback verzamelen.

De laatste stap van een nieuw product ontwikkelen

Als het goed is heb je opnieuw een hele hoop feedback verzameld. Pas deze feedback weer toe en ontwikkel door!

Een hele hoop testen dus… Alleen zo kom je er achter wat de consument van jouw product verwacht, wenst en wil. Op deze manier creëer je een product dat voldoet aan de behoefte van de consument.

“At the heart of every product person, there’s a desire to make someone’s life easier or simpler. If we listen to the customer and give them what they need, they’ll reciprocate with love and loyalty to your brand.”

– Francis Brown, Product Development Manager at Alaska Airlines

Begin met marktvalidatie en verhoog je kans op slagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *