Wat Betekent MVP?

Minimum Viable Product - Build Measure Learn

Wat betekent MVP? MVP staat voor Minimum Viable Product, in het Nederlands, je minimaal werkbare product. In de realiteit is het alleen minder belangrijk dat je MVP ook echt werkbaar is. Het gaat er vooral om dat je de essentie van je idee zichtbaar kan maken. Hierdoor kan je de essentie aan mensen laten zien en kunnen zij je feedback geven.

Een andere betekenis is:

Afkorting van Most Valuable Player. Het is een prijs of eretitel die toegekend wordt aan de best-presterende speler van een team tijdens een hele competitie of toernooi.

Betekenis-definitie.nl

Wat opmerkelijk is, is dat deze afkorting dus 2 betekenissen heeft die eigenlijk niks met elkaar te maken hebben. Maar, je zou wel kunnen zeggen dat je Minimum Viable Product de Most Valuable Player van je product ontwikkeling is! Hier wordt het wel wat verwarrend van, maar één ding dat vast staat, je hebt een MVP nodig voor de ontwikkeling van je product.

Maar, waarom zou je een half af product maken en uitbrengen?

Dat doe je omdat je deze versie kan gebruiken voor het verzamelen van feedback. Deze feedback kan je vervolgens gebruiken voor de ontwikkeling van je product. Dit is een van de meest efficiënte manieren om vroeg in het ontwikkelingsproces consumenten feedback te verzamelen.

Aan de slag met een MVP!

Voor je aan de slag kunt gaan met je MVP is het belangrijk dat je idee voldoende gevalideerd is. Zo weet je zeker dat je een bestaand probleem oplost. In deze blog lees je meer over je idee valideren: Nieuw Product Bedenken.

Ook is het belangrijk dat je weet voor je wie je jouw product maakt. Je moet namelijk weten wie je doelgroep is, anders loop je het risico dat je jouw MVP test op de verkeerde mensen. Hier volgt nog een blog over.

In ons Marktvalidatie programma staat validatie en testen centraal. Kun jij wel wat hulp gebruiken met je MVP? 

Begin met marktvalidatie en verhoog je kans op slagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *